|
11,99 zł |
|
||||
Langosz - ciasto w proszku - szybko, wygodnie i wybornie
507 g
Zawartość opakowania + 330 ml wody = gotowe ciasto na 10 - 12 placków!
Langosze jada się najczęściej z czosnkiem bądź masłem czosnkowym, a także śmietaną i cukrem, startym serem żółtym, szynką lub jeszcze innymi dodatkami.
Placki te są bardzo popularne na Węgrzech, Słowacji, w Czechach i innych europejskich miastach. Coraz częściej pojawiają się także w Polsce.
Wystarczy dodać wodę. Zawartość opakowania + 330 ml wody = gotowe ciasto. Opakowanie zawiera: 500 g mieszanki na langos i 7 g aktywnych suchych drożdży piekarskich. Dodać: 330 ml letniej wody Przygotowanie: 1. Zawartość saszetki wsypać do miski, dodać drożdże i dodać 330 ml letniej wody. Zrobimy gładkie ciasto. Powierzchnię oprószyć mąką, przykryć ściereczką i pozostawić na 45-60 minut w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. 2. Na posypanej mąką stolnicy podzielić ciasto na 10–12 kawałków i rozwałkować na cienkie placki. Tuż przed smażeniem ręcznie wyciągnij po obwodzie równomiernie na boki do wielkości patelni (średnica 23 cm). Smażyć na wyższej warstwie oleju z obu stron na złoty kolor. 3. Smażone solone langos posmarować do smaku czosnkiem, keczupem lub kwaśną śmietaną. Posyp tartym serem. Skład:
FAKTY ODŻYWCZE/PORCJE
W przeliczeniu na 1 porcję gotowego produktu: Wartość energetyczna: 723 kJ/170 kcal Tłuszcze (g): 0,8 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,1 Węglowodany (g): 35,4 w tym cukry (g): 0,3 Białko ( g): 6,0 Sól (g): 0,29
Producent: Dr.Oetker s.r.o. Americká 2335 272 01 Kladno Czechy
Twoje zakupy » twój koszyk » super ceny i okazje » kategorie produktów » najnowsze produkty |
Wysyłka » informacje o wysyłce » koszty wysyłki » odbiór osobisty » zakupy na życzenie |
Pomoc » kontakt » współpracuj z nami » pytania i odpowiedzi » about us (in english) |
Informacje » o sklepie » blog » RSS » Czekolada Studentska » ALPA Zdrowie |
Regulamin » regulamin » polityka prywatności » prawa autorskie |