|
9,50 zł |
Ten produkt jest dostępny na zamówienie.
Zobacz więcej na temat zakupów na zamówienie |
Lotus herbatniki Oryginalne ciasteczka speculoos karmelizowane aż 250 g (ok. 32 ciasteczek)
(ok. 32 ciasteczek)
Cena za 1 opakowanie ciastek = 250 g
Herbatniki karmelizowane Lotus są znane i cenione na całym świecie a pochodzą z Belgii.
Idealnie pasują do gorącej herbaty czy kawy albo jako słodka przekąska.
zdjęcie przykładowe/ poglądowe - oferta nie obejmuje filiżanki
Nasza historia zaczyna się w 1932 roku, kiedy Jan Boone Sr. tworzy karmelizowane ciasteczko zawierające wyłącznie naturalne składniki. Nazywa go Lotos, po kwiatku symbolizującym czystość.
1956 r. Pierwszy herbatnik lotosowy został wprowadzony do przemysłu spożywczego jako herbatnik podawany z kawą. To natychmiastowy hit, ponieważ smak, kawa i karmelizowane herbatniki mają uzupełniające się profile smakowe. Wzmacniają się nawzajem.
1960 r. Z biegiem lat popularność Lotus Biscoff wykracza daleko poza granice i jest dystrybuowana do naszych sąsiadów.
1974r Lotus współpracuje z rodziną Stevens w 1974 r., Łączy się z Coroną, a teraz obejmuje również pyszne ciasta i ciasta w ramach swojej oferty.
1980r Wychodząc poza granice, Lotus Bakeries wprowadza swój wyjątkowy smak na rynek azjatycki w 1980 roku.
1986 r Nazwa „Biscoff” została po raz pierwszy wymyślona w 1986 r. I jest połączeniem „herbatników” i „kawy”. Idealne połączenie odzwierciedla komplementarność smaków: to tak, jakby dla siebie stworzono głęboki smak kawy oraz niepowtarzalny smak i chrupkość biszkoptu Lotus Biscoff.
W latach 90. Biscoff po raz pierwszy eksportowany jest do USA za pośrednictwem linii lotniczych, powoli zdobywając w ten sposób serca amerykańskich konsumentów.
W 1998 r. Lotus Bakeries osiąga nowy kamień milowy pod względem obrotów, po raz pierwszy przekraczając 100 mln EUR.
W 1999 roku gofry Suzy są mile widziane w rodzinie Lotus. Od tego czasu gofry są cieszące się przy ciepłych okazjach z rodziną i przyjaciółmi.
2000r Początek nowego tysiąclecia to pierwszy eksport Biscoffa na Bliski Wschód.
2008r Lotus Biscoff staje się czymś więcej niż ulubionym towarzyszem kawy. Od 2008 roku wyjątkowy smak karmelizowanych herbatników można znaleźć również w słodkim pieczywie. Jego zaskakujący smak wprowadza różnorodność na stole, gdy tylko masz ochotę na kromkę chleba lub tostów. Oprócz tego, że jest pyszną alternatywą dla tradycyjnych past do smarowania, jest również często stosowany jako składnik pysznych deserów, takich jak tiramisu lub sernik Lotus Biscoff.
Z obrotami przekraczającymi 250 milionów euro, Lotus Bakeries osiąga nowy kamień milowy w 2008 roku.
Z własnym biurem sprzedaży w Chinach i Korei Południowej (2015), Lotus kontynuuje silną obecność i rozwój na rynku azjatyckim.
Lotus Bakeries nawiązuje strategiczne partnerstwo z Natural Balance Foods („NBF”), a tym samym podejmuje działania w segmencie zdrowych przekąsek. NBF to pionierska brytyjska firma oferująca produkty pełnoziarniste, która oferuje nieskomplikowane batony pod markami Nakd i TREK.
2015r Lotus Bakeries inwestuje w segment zdrowych przekąsek poprzez przejęcie BEAR, marki przekąsek dla dzieci, która oferuje naturalne przekąski wykonane z czystych owoców.
2016r Osiągając obrót w wysokości ponad 500 milionów euro, Lotus Bakeries ustanawia nowy rekord.
W 2017 roku USA stają się największym rynkiem zbytu dla Biscoff.
2018r Przejęcie Kiddylicious, brytyjskiej marki przekąsek dla dzieci, która tworzy odżywcze, pyszne, kontrolowane porcje przekąski i posiłki dla rosnących niemowląt, małych dzieci i przedszkolaków.
Lotus Bakeries działa na całym świecie w około siedemdziesięciu krajach.
Lotus Bakeries organizuje udane Międzynarodowe Spotkania Partnerów w Wielkiej Brytanii i USA dla dystrybutorów BEAR i Biscoff.
Lotus Bakeries koncentruje swoje inicjatywy CSR na programach edukacyjnych, takich jak Projekt Kusasa.
Nabycie i otwarcie nowej fabryki BEAR w Wolseley w RPA.
Lody Lotus Biscoff są wprowadzane na rynek międzynarodowy i są gotowe stopić wiele serc.
2019r Po otwarciu 2 nowych zakładów produkcyjnych w 2019 r. Liczba Lotus Bakeries szybko rośnie. Osiągnięto nowy kamień milowy 2000 pracowników.
Lotus Bakeries zakłada fundusz inkubatora FF2032 i dokonuje pierwszej inwestycji, nabywając 20% udziałów w Peter's Yard
SKŁADNIKI Mąka pszenna, cukier, oleje roślinne (palmowy*, rzepakowy), syrop cukrowy, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu), mąka sojowa, sól kuchenna, cynamon. *Użyty olej palmowy pochodzi ze zrównoważonych źródeł. ALERGENY Zboża zawierające gluten, soja i produkty pochodne
FAKTY ODŻYWCZE / JEDNOSTKA
Wartości odżywcze na 100g: Wartość energetyczna 2032 kJ / 484kcal Tłuszcze 19g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8g Węglowodany 72,6g w tym cukry* 38,1g Błonnik 1,3g Białko 4,9g Sól 0,92g
FAKTY ODŻYWCZE/PORCJE
Wartości odżywcze na 100g: Wartość energetyczna 2032 kJ / 484kcal Tłuszcze 19g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8g Węglowodany 72,6g w tym cukry* 38,1g Błonnik 1,3g Białko 4,9g Sól 0,92g
WAGA/OBJĘTOŚĆ
250g
POCHODZENIE
Belgia
PRODUCENT
Lotus Bakeries, Gentstraat 1, 9971 Lembeke, Belgia
Twoje zakupy » twój koszyk » super ceny i okazje » kategorie produktów » najnowsze produkty |
Wysyłka » informacje o wysyłce » koszty wysyłki » odbiór osobisty » zakupy na życzenie |
Pomoc » kontakt » współpracuj z nami » pytania i odpowiedzi » about us (in english) |
Informacje » o sklepie » blog » RSS » Czekolada Studentska » ALPA Zdrowie |
Regulamin » regulamin » polityka prywatności » prawa autorskie |