|
8,25 zł |
|
||||
Rewelacyjna czekolada Studentska mleczna z orzeszkami ziemnymi, galaretką i rodzynkami!
Polecamy absolutnie rewelacyjną czekoladę o bogatym wnętrzu !
Skład: cukier, prażone orzeszki ziemne, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku, masa kakaowa, syrop glukozowy, tłuszcze roślinne (palmowy, olej z orzechów piżmowych, emulgatory (lecytyny, polirycynooleinian poliglicerolu), tłuszcz mleczny, serwatka w proszku, pektyny, kwas (kwas cytrynowy), regulatory kwasowości ( cytryniany sodu), naturalne aromaty, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, pasta z orzechów laskowych.
Tabela wartości odżywczych / 100g Wartość energetyczna: 504 kcal Tłuszcz: 27,1 g W tym tłuszcze nasycone: 13,7 g Węglowodany: 56,5 g W tym cukry: 53,3 g Białko: 7,0 g Sól: 0,12 g
Czeska reklama czekolady Studentskiej:
https://www.youtube.com/watch?v=LZZkLPRbPiI
Waga: 170g
Producent: Nestle Czechy (marka Orion).
Historia czekolady Studentskiej rozpoczęła się w 1975r i od tego czasu miliony Słowaków i Czechów oraz reszta świata pokochali ją z wzajemnością.
Orion była czeską, niezależną firmą (założona została przez Františka Maršnera w Vinohradach w 1891 roku) a obecnie jest jedną z marek Nestle.
Pocztątki sięgają 1891r gdy František Maršner w małym warsztacie w Královských Vinohradech zaczął przygotowywać, w świetle lamp naftowych, turecki miód. Produkcja stopniowo rozszerzała się na inne orientalne słodycze. W 1896 r rozpoczął stararania o zbudowanie nowej fabryki. Spółka została zarejestrowana w rejestrze handlowym jako spółka publiczna pod firmą Orientalne Słodycze F. Maršner. Produkcja rozszerzyła się o przetwarzanie ziarna kakaowca do produkcji wyrobów czekoladowych. Już w 1897r. stworzono pierwsze świąteczne artykuły na Boże Narodzenie (głównie figurki czekoladowe i słodycze piankowe).
Czekolada z nowej linii wyróżniała zupełnie nową jakość. Dlatego postanowiono wprowadzić do na rynek pod nazwą Orion łącząc ten smakołyk z najbardziej znamym z gwiazdozbiorów. Marka została zarejestrowana 11 marca 1914. Już w 1915 roku, popyt na nowe czekolady był takie, że znacznie przekroczył możliwości produkcji i musiano nabyć kolejne maszyny.
Historia smaków i rodzajów:
Od 1996 r produkuje się te czekolady 1 mniejszej gramaturze - 100 g oraz batoników 50 g.
W 1998r na opakowaniu pojawiła mieszanka, która znajduje się w środku czekolady (orzechy, suszone owoce, galaretka).
W 2004 r. pojawiła się biała czekolada Studentska.
W 2006 r. pojawiła się po raz pierwszy limitowana edycja (z wiśniami).
W 2007 r. pojawiła się limitowana wersja ze śliwkami.
W 2008 r. pojawiła się limitowana wersja z morelami.
W 2009 r. pojawiła się limitowana wersja z gruszkami.
W 2010 r. pojawiła się limitowana wersja z żurawiną.
W 2011 r. pojawiły się 3 limitowane wersje: z czarną porzeczką, malinami i jabłkami.
W 2012 r. pojawiło się nawięcej rodzajów czekolady limitowanej: jeżyna, malina, gruszka, czarna porzeczka, gruszka, jabłko.
W 2013 r. gruszka pojawia się w stałej ofercie.
I tak dalej i tak dalej :-) coraz to nowe smaki!
Informacje i materiały zaczerpnięto z Wikipedii i materiałów producenta.
Twoje zakupy » twój koszyk » super ceny i okazje » kategorie produktów » najnowsze produkty |
Wysyłka » informacje o wysyłce » koszty wysyłki » odbiór osobisty » zakupy na życzenie |
Pomoc » kontakt » współpracuj z nami » pytania i odpowiedzi » about us (in english) |
Informacje » o sklepie » blog » RSS » Czekolada Studentska » ALPA Zdrowie |
Regulamin » regulamin » polityka prywatności » prawa autorskie |