|
35,00 zł |
Ten produkt jest dostępny na zamówienie.
Zobacz więcej na temat zakupów na zamówienie |
Stewia w proszku 250 g
Glikozydy stewiolowe uzyskuje się z liści Stevia rebaudiana Bertoni metodą ekstrakcji gorącą wodą.
Nasz słodzik stołowy w proszku na bazie glikozydów stewiolowych oparty jest na intensywnym słodziku - glikozydzie stewiolowym i słodziku nośnikowym - fruktozie.
Taki skład dobieramy celowo tak, aby można było z łatwością zastąpić cukier buraczany, zwłaszcza w pieczeniu i gotowaniu, kiedy nie jest możliwe użycie czystych glikozydów stewiolowych (ich słodycz jest nawet 350 razy większa niż cukru buraczanego).
Nasz słodzik na bazie glikozydów stewiolowych jest 4 razy słodszy od cukru buraczanego, więc używasz go o 75% mniej, a dzięki swojemu składowi ma też znacznie niższy indeks glikemiczny, łącznie prawie 88% niż przy stosowaniu cukru buraczanego!
Mieszanka ma uniwersalne zastosowanie, np. konserwowanie owoców i warzyw, przygotowywanie marmolad i dżemów, ale oczywiście można ją również stosować do pieczenia i gotowania lub do bezpośredniego słodzenia gorących i zimnych napojów.
Twoje zakupy » twój koszyk » super ceny i okazje » kategorie produktów » najnowsze produkty |
Wysyłka » informacje o wysyłce » koszty wysyłki » odbiór osobisty » zakupy na życzenie |
Pomoc » kontakt » współpracuj z nami » pytania i odpowiedzi » about us (in english) |
Informacje » o sklepie » blog » RSS » Czekolada Studentska » ALPA Zdrowie |
Regulamin » regulamin » polityka prywatności » prawa autorskie |